Pelagos Dive Centre - Dive Crete
Algemeen

Het Pelagos Dive Centre op Kreta bestaat al sinds 1987 en is gevestigd op het terrein van de Minos Beach hotel. Dit is één van de meest attractieve en luxueuse 5 sterren bungalow-hotel-complex in Agios Nikolaos, op Kreta. Het is verder één van de meest ideale plekken voor duikers, met rustig, warm water en weinig getijde werking. Het is geschikt voor duiken het hele jaar door. Vanuit het hotel zijn zowel het prive beschut strand als ook het zwembad beschikbaar gesteld voor diegene die het duiken willen proberen met de "ontdek het duiken" kursus. Er is een volledige uitgerust leslokaal aanwezig met een unique wandschildering. Er heerst een ontspannen atmosfeer waar de laatste duikmethodes worden onderwezen op een makkelijke en vriendelijke wijze.

De instrukteurs hebben meer dan 20 jaar ervaring en zijn geschoold in eerste hulp. De duikplaatsen zijn interessant voor iedereen. De plaatsen zijn verschillend waarbij de ene oude overblijfselen laat zien terwijl andere plaatsen oude wrakken, rots hellingen, grotten, muren, riffen en diepe afdalingen laten zien. Het uitzonderlijke heldere water in zijn vele blauwe verschijningen biedt meer dan 30 meter zicht. Pelagos is volledig gekwalificeerd en erkend duik/trainingcentrum waar op plezierige en makkelijke wijze duikkursussen worden gegeven door de PADI instrukteurs.

Buiten het duiken biedt Pelagos Dive Centre vele andere watersporten aan zoals dinghy zeilen, windsurfen en waterskïen. Voor de meer avontuurlijke mensen onder ons zijn er ook de zogenaamde "Donut" en "Banana" tochten. Mocht men graag rustig zijn of haar tijd spenderen dan kan men ook een motorboot huren voor een tocht rond de baai. Of voor de ultieme lunch kan men ook nog een bestuurde Bayliner huren naar Mochlos.


Copyright © Pelagos Dive Centre. All Rights Reserved.